کارگاه و بحث زنده پاسخگویی به سوالات اسلامی در تاریخ 14 بهمن 1394 با حضور 50 دانشجوی زبان انگلیسی در زینبیه مرکز اسلامی زبان انگلیسی کوثر - حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان برگزار شد.
حضور همه ی دانشجویان زبان در این کارگاه اجباری بود.
کارگاه در ابتدا با توضیحات توسط سرکار خانم امینی مبنی بردلایل و ضرورت این بحث زنده اسلامی آغاز گردید.
که از اهم دلایل ارائه شده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-ایجاد روحیه اعتماد بنفس در دانشجویان
-ایجاد انگیزه و روحیه تبلیغ
- آموزش تکنیک های بحثی با افراد خارجی .توانمند کردن دانشجویان و پاسخگویی در فرصت محدود در امر تبلیغ توانمند کردن دانشجویان دراستفاده از داستان های کوتاه قرآنی
-استفاده ازآنچه که دراین چند ترم در مورد مباحث اسلامی فرا گرفته بودن .
-توانمند کردن دانشجویان در استفاده از آیات و روایات
-شناسایی دانشجویان موفق درامرتبلیغ از نکات مهم این طرح می توان به وجود اساتید اسلام در نقش فرد خارجی اشاره کرد که سوالاتی را در حیطه اسلامی و علمی از هر یک از سطوح می پرسیدند.
خانم باقری استاد اسلام سطح بیسیک 2 و المنتری 4
خانم آریایی استاد اسلام سطح المنتری 2
خانم شاهمرادی استاد اسلام سطح آپر 2و پیری2
در آغاز دانشجویان هر سطح برای پاسخگویی به سوالات مهمان های خارجی به صندلی های که از قبل گرد چیده شده بود دعوت میشدند و رو به روی دانشجویان و اساتید قرار می گرفتن.
کلیه دانشجویان بنا بر سطوحشان در پنج مورد پاسخگوی سوالات اسلام اساتید (مهمانان خارجی) بودند.
ابتدا دانشجویان سطح آپر به سوالاتی در مورد دلایل اعتقاد مسلمانان به قرآن به عنوان کتاب آسمانی و معرفی قرآن پاسخ دادند.
دانشجویان سطح پیری که در حال حاضربحث امامت را در کلاس پیگیری می کنند به سوالاتی در مورد زندگی و شخصیت امام رضا (ع) پاسخگو بودن.
دانشجویان سطح المتری 2 که تا کنون مباحثی در باره یاصول و پایه های اعتقادی اسلام گذرانده اند به سوالاتی از قبیل مهمترین اصول اعتقادی مسلمانان و ویزگی های پیامبر اسلام پاسخ دادند.
دانشجویان سطح بیسیک 2 به سوالاتی در مورد زندگی و شخصیت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) پرداختند.و استاد این سطح به عنوان یک فرد خارجی و غیرمسلمان از زبان آموزان راجع به پیامبرشان سوال کرد. وخواستار معرفی پیامبر در چند جمله کوتاه شد.
زبان آموزان به ویژگی خاتمیت پیامبر اعظم و دلایل آن اشاره کردند.
دانشجویان سطح المنتری 4 به مباحثه آیین های مذهبی پرداختند. از زبان آموزان پرسیده شد که فلسفه گرد هم آمدن مسلمانان در مراسم حج چه می باشد و آن ها توضیح دادندد که وحدت و قدرت مسلمان ها را نشان می دهد و به نوعی تمرین بندگی و صبور بودن در بین مسلمانان است. آن ها اشاره کردند که حضرت ابراهیم علیه السلام به همراه پسرشان خانه کعبه را ساختند تا محل طواف مسلمان ها شود. و ایشان در واقع حنیف و یکتاپرست و اولین مسلمان ها بوده و همه دین ها اسلام اند به معنای تسلیم بودن در برابر خداوند. بعد پرسیده شد این نماز که می خوانید به چه معنا است؟ با چه کسی حرف می زنید؟ آیا شبیه حرکت ورزشی است؟ زبان آموزان پاسخ دادند این نماز نشانه بندگی و عبودیت است و همه حرکات و لفظ هایش به دستور خداوند است و فایده دارد. سوره حمد که قرائت می شود و ما هر روز پنج بار آن را می خوانیم و مفاهیم بلند آن را تکرار می کنیم تا اثر بگذارد. و این با رقص ها و آیین های سوفی و .... بسیار متفاوت است. البته زبان آموزان نظرات دیگر هم داشتند اما به علت محدودیت زمانی فرصت بیانش را نیافتند.
در پایان اساتید اسلام به عنوان مهمان خارجی به ذکر چند پیشنهاد برای غنی شدن بحث پرداختند:
-استفاده بیشتر دانشجویان از به کار بردن داستان های در باره ی شخصیت پیامبر و ائمه برای جذب غیر مسلمانان
-استفاده بیشتر از مصداق و داستان های قرآنی
-پر بار کردن دانش و اطلاعات مباحث اسلامی
-استفاده بیشتر از آیات و روایات
-توجه بیشتر به محدودیت زمان برای پاسخگویی